Skrevet: 31.10.2010 Klokken: 21:48

Heihopp og trallala <3

I dag fant jeg og Tuva på verdens skumleste og beste ide! nemlig og lage creeepy dukker av flasker ! drit gøy å skremme folk !  alle skvatt som bare det! det såg vertfall sånn ut =D slik ble resultatet:

Hva syns du??

 

-EmmaSkrevet: 31.10.2010 Klokken: 21:26

Heihahah!

Jeg er hahhahahahahahahahaaa...på topplisten i molde kommune <3 bra nok bra nok =D dette er bare et lite innlegg.. her er bevis =)

Er fornøyd med 96 plass jeg <3

 

-Emma , snakkez!Skrevet: 31.10.2010 Klokken: 21:05

Hei !

I går var jeg borte med Vibecke på et lite halloween party.. her kommer de bildene jeg tok <3ehm..ja Meg - Dracula jente..elns

Kathrine - Lilla heksekjerring.

<3

Trond og kevin som - reddegutter på en halloween fest med fullt av hekser,vampyrer,djeveler,død sherriff ...elns

Nadia - Bella Swan i twilight.

Verulven Agnete? =D

Ann Siri - Menneskeeter.

Vibecke-Djevelkjerring...og meg i bakrunnen...

ja..dracula jenta

er jeg fotogal eller ikke? =D

Kristoffer - Død sherriffNaaaawwee <3<3

ja noen som er bitt..elns..ok..jeg er bitt...samma det

Ann siri <3

 

Det var alt!

 

Bye -EmmaSkrevet: 31.10.2010 Klokken: 15:17

Heia alle sammen!

 

Som dere sikkert vet.. så er det halloween i dag !

5eyes.gif (22006 bytes)

 

HALLOWEEN

Halloween - spøkelsenes aften - inntreffer den 31. oktober. Tradisjonen forbindes vanligvis med USA, men opprinnelig kommer den fra Irland.
I en periode ble Halloween feiret kvelden før Allehelgensdag, men i senere tid feires Halloween alltid den 31. oktober.

Opprinnelsen

Det Keltiske folket, som levde på de Britiske øyer og i Nord-Frankrike for mer enn 2000 år siden, markerte overgangen til et nytt år den 1. november.  Kelterne mente at det gamle året døde om kvelden den siste dagen i oktober, og det nye året ble født om morgenen dagen etter.

Opprinnelig var det en høsttakkefest, Samhain, hvor solguden ble hyllet for å ha gitt folket den grøde de skulle leve av gjennom en lang vinter.  Samtidig ble dødsgudene hyllet i forbindelse med det gamle årets bortgang.
Alle slags onde ånder og spøkelser var selvfølgelig tilstede hele året og over alt, men i forbindelse med årsskiftet samlet de seg og ble farligere enn ellers.  De måtte frem fra sine skjulesteder for å bli med inn i det nye året, ellers risikerte de å forsvinne med det gamle.

Med kristendommen ble det innført en All Saints Day (Allehelgensdag) i mai, men i det 9. århundre ble dagen flyttet til den 1. november. Et annet navn for dagen var All Hallows? Even, som senere ble forkortet til Halloween. All Saints Day ble en fest for den kristne død, men folk ventet fremdeles at spøkelser, hekser og annet uhyggelig skulle dukke opp den 31. oktober.

Hekser og spøkelser er de mest sentrale skikkelsene i forbindelse med Halloween, men ellers kan alle slags uhyggelige skapninger dukke opp.

 

Bloodbar.gif (5078 bytes)

 En halloween historie!

 

 

Jacktitl.gif (5160 bytes)    
              - mannen med gresskarlykten

Historien om Jack o'Lantern har sin opprinnelse i en gammel Irsk myte:

Jack var smed, og møtte en gang djevelen på en pub.  Jack drakk for mye - som han ofte gjorde -  og han var nær på å havne i den ondes klør.  Da Jack tilbød sin sjel for å få en siste drink, forvandlet djevelen seg til en mynt til å betale drinken med.  Jack tok mynten, men stakk den raskt ned i pengepungen sin.  Der hadde han også et sølvkors liggende, og dermed kunne djevelen ikke forvandle seg igjen.  Jack nektet å slippe ham ut før djevelen hadde gått med på å vente et helt år før han innkrevet betalingen for drinken.

Et år senere kom djevelen og krevet Jacks sjel.
- Javel, sa Jack, men først vil jeg at du gir meg et eple fra treet der.
- Det gjør vel ingenting, tenkte djevelen, og hoppet opp på Jacks skuldre for å nå eplet.
Da trakk smeden raskt frem kniven og skar et kors i barken på treet.  Dermed ble djevelen hengende i luften og kunne ikke komme ned igjen.  Jack forlangte at djevelen aldri mer skulle kreve hans sjel, og djevelen så ingen annen utvei enn å gi ham det løftet.

Da Jack med tiden døde kom han ikke inn i himmelen på grunn av sitt tvilsomme liv.  Også i helvetet ble han avvist - for djevelen hadde jo lovet aldri å ta Jacks sjel.
- Gå tilbake dit du kom fra, sa djevelen.
Det var mørkt, kald og blåsende, så Jack ba om å få en lykt for å lyse opp veien.   Da tok djevelen et stykke kull fra helvetets evig brennende ild og kastet det mot Jack.  For få kullstykket med seg la Jack det i en hul kålrot.

Siden den gang  er Jack dømt til  å vandre i mørket som et symbol på alle fortapte sjeler - Jack of the Lantern.  I nattemørket på årets siste dag kan han sees - hans lykt blafrer i vinden mens han forgjeves leter etter et hjem . . . .

Jackolan.gif (16369 bytes)

Jack of the Lantern (Jack o?Lantern) er nevnt i et skrift fra 1750, men da handlet det om en vekter med lykt.

Under den store sultkatastrofen i Irland 1854 - 1860, emigrerte 700 000 irlendere til USA.  De tok med seg tradisjonene med Halloween og Jack o?Lantern.  I USA var ikke kålrot vanlig - derfor ble gresskar tatt i bruk i stedet.

 

6a22-5.gif (9923 bytes)

 -Emma happy halloween!

 Håper det var spennede =)Skrevet: 30.10.2010 Klokken: 10:07


Hei!

I går så kikket jeg litt på google og da fant jeg noe litt kult =) hehe...jeg vet ikke om du syns det var stilig da, men jeg syns det.. det var så friskt og fargerikt =D ja..men jeg kunne ikke gått som det =) hehe ..  ja her er de bildene da. 

Hva syns du om bildene ??

 

-Emma =)Skrevet: 29.10.2010 Klokken: 16:15

Heii !

Søsteren min Camilla kom igjen i går fra Tyrkia-Alanya <3 og nå har vi fullt besøk av Ask,Tuva, Søsteren min Camilla og Caroline <3 og mamma <3 og meg =) Vi lager Oreo kake i dag <3 for i morgen skal jeg ha voksenselkap og neste helg vanlig bursdag <3 gleder meg! Men vet dere hva?!!! det har kommet HALLOWEEN BRUS!Halloween brus!! hvor kult er ikke det? =D Jeg har aldri sett det før... kanskje det har komt ut for lenge siden hos dere men..ja kanskje jeg er treig.. =P slik ser den ut <3


<3


søten <3<3<3<3<3

Forresten! hva skal du være på Halloween?? jeg skal være.....................................

 

 

 

 

 

 en vampyr =) og du??

 

Husk å kommenter på MÅ GJØRE video lenger nede.

-Emma

 Skrevet: 28.10.2010 Klokken: 13:47

Heihei søte dere !

I dag klokken 4 skal jeg og Kathrine på Sang på Kulturhuset =) jeg gleder meg skikkelig ! som vanlig =P vi har begge to : HEAL THE WORLD. av michael jackson .. som sang <3 den er kjempe fin! Kathrine har i lekse : Somewhere over the rainbow og Sommerfuggel i vinter land og jeg har Tir'na noir <3 kjempe fin <3 og i dag skal vi få sangen I heave a dream og We are the champions =) digger !

 

<3<3

 

hva skal du i dag?? =)

KOMMENTER PÅ INNLEGGET: MÅ GJØRE VIDEO <3

 

-EmmaSkrevet: 27.10.2010 Klokken: 19:44

Hei!

På Mandag har jeg bursdaaaag !! jeg gleder meg kjempe mye!!! <3 det kommer til å bli kjempe gøy !! jeg gleder meg kjempe mye !!!! Søstra mi ( http://countessmist.blogspot.com/ ) skal lage oreo kake til meg!!! naaam ! det er kjempe godt !

naaam <3 dette var bare et stykke da...

som sagt ! hvis du vil ha et gjesteinnlegg på bloggen min så kommenter bloggen din! på Mandag ;P så skal jeg kopiere innlegget og legge det ut på bloggen min =) håper på mange =P

 

BYESkrevet: 27.10.2010 Klokken: 17:41

Heeia!

Jeg har sett litt nøye på Vestnes kommune topplisten i dag!! og da ser jeg at. Noen av de jeg kjenner godt er på topplisten! foreksempel som: Kevin-http://shoesss.blogg.no/ og Maiken-http://maikenbjerkevoll.blogg.no/ og Emma-http://emmaaasin.blogg.no/ og Lisa-http://lisahje.blogg.no/ ! Grattiz ! =)

 

-EmmaSkrevet: 25.10.2010 Klokken: 17:14

HEI!

Da skal jeg og Vibecke ha en: må gjøre video. og det kan hende at videoen kan bli i dag, =) bare hvis vi får kommentarer <3<3, så visst ikkje vi får kommentarer på lenge så da blir det kanskje ikkje video på lenge.. =( , SÅl og skriv en kommentar er dere snille <3<3 vi har KJEMPE lyst til og gjøre må gjøre videoen i dag .. <3 så vi satser på MANGE kommentarer.. <3

Her er en liten video <3

 

Værsåsnill og kommentere <3

 

-Emma

 Skrevet: 23.10.2010 Klokken: 20:08

Hei !

Jeg og Vibecke, sitter barnevakt for verdens søteste Malin og Martine <3 for tante og onkel er på havetsfest bord =)

et bilde kommer senere <3

 

- EmmaSkrevet: 21.10.2010 Klokken: 20:39

Hei søtiser!

I dag har jeg vert ute å aka ( aket ) eller noe sånt.. med maange søte venner <3<3 jeg har desverre ikke bilder.. men i morgen er det Disco !!! omg! jeg gleder meg til å treffe de vi var på leirskole med som vi kaller de ( Tomrefjordingane ) hahaha =D nice...

 

Hva har du gjort i dag? =)

 

-EmmaSkrevet: 21.10.2010 Klokken: 10:15

Hei

nå sitter jeg og Fride på skolen og lager adjektiv fortelling til Disco i morgen <3


<3<3


<3<3<3<3

Love you Fride <3

 

-Emma bloggest!

 

EmmaSkrevet: 20.10.2010 Klokken: 16:48

heiheihei!

Det snør ute akkuratt nå! det er allerede mye snø..så nå snart kommer Agnete og Miriam bort for å renne på akebrett og stå på ski ! <3 og nå imens jeg venter sitter jeg å spiser yoghurt <3<3 blåbææær <3<3<3


tidligere i daaag.

nå !!

 

bye her kommer hun!<3
Skrevet: 19.10.2010 Klokken: 22:50

Hei alle sammen!

 

Mamma har kjøpt Litago yoghurt !! <3<3 nam! blåbær,jordbær,bringebær og banan <3 nam Blåbær er best!! syns jeg iallefall! her kommer noen bilder da =)

  

et kult biiilde <3

 

EMMASkrevet: 19.10.2010 Klokken: 19:15

Heihei dere!

Nå er jeg med verdens beste Nadia <3 vi sitter for det meste og ser på Michelle Phan =) vi digger henne ! hun er så kjeeempe flink ! ta en tii på denne linken ---> http://www.youtube.com/results?search_query=michelle+phan&aq=0

 

Jeg har desverre ikke bilde av meg og henne.

 

Snakkes !Skrevet: 18.10.2010 Klokken: 22:06

Hei !

 

Jeg har hatt besøk av Nadia..ehm, jeg rakk desverre ikke å blogge..så jeg gjør det nå, hun dro akkuratt , men vi holdt på med en del.. =D vi koste oss , og spiste sjokolade kake og drakk iste <3 naaam <3 biller ;3gammeeeelt :3

 

byyee <<3Skrevet: 18.10.2010 Klokken: 18:39

Heihei!

nå er det lenge siden jeg hat hatt outfit =) derfor legger jeg ut dagens outfit i dag da <3 dessuten .. har jeg besøk av verdens beste Nadia <3<3  ;* vi har vert litt ute og tatt hoppebilder =D og outfit bilder =)  dere skal få en smakebit av hoppebildene <3

 


ehmm....ja.........

OUTFIT.

 
.......bye ;)Skrevet: 17.10.2010 Klokken: 21:41

Heiheihei

Nå sitter jeg mamma og pappa og ser på ÅM.. men jeg sier ikke at dette blir et langt innlegg med mye bilder- nei.. jeg har akuratt vert på besøk =) med Vibecke <3 vi koste oss , ringte til folk og snakket.. men bye nå skal jeg spise =)

 

Talk to you guys tomorrow !Skrevet: 16.10.2010 Klokken: 21:48

Hei !

I dag har jeg vert i Langevåg på besøk med søsteren min Caroline,Tom,Tuva og Ask <3 kjempe morsomt =) så snart skal jeg besøke en venn: Fredrik =) mamma og pappa skal besøke foreldrene hans =) det blir jo kjekt =) hva har dere søte lesere gjort i dag?? =)

 

-Emma

hits